Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μαρμελάδα Λεμόνι!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για περίπου 4-5 βαζάκια
Υλικά:
12 φρέσκα χοντρόφλουδα λεμόνια
1.5 λίτρο νερό
1.5-2 κιλά ζάχαρη
Προετοιμασία:
Πλένουμε τα λεμόνια και τα στριμώχνουμε σε μία αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να χωράνε ακριβώς. Προσθέτουμε το νερό και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από τα λεμόνια για να τα κρατά βυθισμένα στο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Με ένα πιρούνι κάνουμε 2-3 τρύπες σε κάθε λεμόνι, και συνεχίζουμε να το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λεμόνια μας.
Αφαιρούμε τα λεμόνια από την κατσαρόλα αλλά κρατούμε τον ζωμό τους. Τα λεμόνια τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ζωμό από τα λεμόνια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβουμε στη μέση τα λεμόνια, βγάζουμε την σάρκα και την τοποθετούμε μέσα σε λεπτή πετσέτα (τουλπάνι), ενώ κρατάμε την φλούδα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το ζαχαρωμένο ζουμί την φλούδα των λεμονιών καθώς και το τουλπάνι με τη σάρκα τους. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα μας για περίπου 15΄-20′, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν αρχίζει να σιροπιάζει η μαρμελάδα μας βάζουμε μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σε ένα πιάτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει αλλά όχι να παγώσει. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ελέγχουμε αν η μαρμελάδα είναι σταθερή αλλά όχι πηκτή αλλά ούτε υγρή. Αν είναι υγρή βράζουμε για ακόμα λίγο αν είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό και σιγοβράζουμε για λίγο. Αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, αφαιρούμε το τουλπάνι και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρήστε τη μαρμελάδα λεμονι σε δροσερό χώρο για μέχρι και ένα ολόκληρο χρόνο. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)