Συνταγη για 48 καπελακια
Υλικά:
2 ασπράδια αυγών1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
2-3 σταγόνες λεμόνι
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
3/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα
πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα ασπράδια των αυγών μέσα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα ασπράδια τη βανίλια, το χυμό λεμονιού, και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς σε υψηλή ταχύτητα.
Βάζουμε τη μαρέγκα μέσα σε κορνέ, και σχηματίζουμε τα καπελάκια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε τα καπελάκια στους 150οC για 15 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν τα καπελάκια κρυώσουν, βουτάμε την βάση τους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, και κατόπιν στα τριμμένα καρύδια. Τα αφήνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Αν θέλουμε να είναι τα καπελάκια μας πιο χαριτωμένα, μπορούμε να βάψουμε την άκρη τους με μία σταγόνα από χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)