Συνταγη για 8 ατομα
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο1/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο για άλειμμα των φύλλων
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
750γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 1/2 φλιτζάνια τυρί φέτα λιωμένη με το χέρι
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 πακέτο φύλλο κρούστας (8-10 φύλλα) ξεπαγωμένο και κομμένο στη μέση κατά μήκος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το κιμά κοτόπουλου και το τσιγαρίζουμε για 8 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτουμε και το σπανάκι, το αλάτι, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το τυρί φέτα, τα αυγά, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Επιλέξτε ένα ταψί το οποίο να χωράει το φύλλο όπως το κόψαμε σύμφωνα με τις οδηγίες στα υλικά. Το αλείφουμε με βούτυρο. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το τοποθετούμε στο πάτο του ταψιού και το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 8-10 μισά φύλλα. Απλώνουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο τη γέμιση με το σπανάκι και καλύπτουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Αλείφουμε με βούτυρο το τελευταίο φύλλο και το χαράσσουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες. Τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)