Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αγγούρι!

Στη βοτανοθεραπεία ο χυμός του αγγουριού χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει ευερέθιστη κύστη και κυστίτιδες. Το καθαρίζετε και το βάζετε σε αποχυμωτή. Πίνετε 2 κουταλάκια του γλυκού από τον χυμό αυτό κάθε 3 ώρες.
 

Πίνοντας χυμό αγγουριού μπορεί να έχετε πλεονεκτήματα στη θεραπεία του εκζέματος. Ο χυμός αυτός συνιστάται επίσης για τους ερεθισμούς του δέρματος, ενώ θεωρείται και τονωτικό των νεφρών. Φέτες από αγγούρι θα κρυώσουν και θα καθαρίσουν τα κουρασμένα μάτια που τσούζουν και το δέρμα που έχει ερεθιστεί από τον ήλιο. Οι τριμμένοι σπόροι του θεωρούνται αποτελεσματική θεραπεία για την ταινία. Ο πολτός από αγγούρι και μήλο ανακουφίζει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και τις φλεγμονές στις αρθρώσεις.
Είναι πηγή βιταμίνης C και μικρών ποσοτήτων σιδήρου και ποτάσιου. Έχει δροσιστικές και καθαριστικες ιδιότητες όταν απλώνεται εξωτερικά.
Το αγγούρι μπορεί να προκαλέσει σε μερικούς ανθρώπους αέρια στο στομάχι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)