Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Σέλερι!

Οι σπόροι του σέλερι χρησιμοποιούνται στη βοτανολογία για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Συχνά οι σπόροι του σέλερι ανακατεύονται με willow bark (φλοιό ιτιάς). Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα από τον συνδυασμό αυτό. Οι σπόροι του σέλερι μπορούν να σας βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του γάλακτος κατα τη διάρκεια του θηλασμού.



Χρησιμοποιήστε τριμμένο ωμό σέλερι ανακατεμένο με λιναρόσπορο σαν πολτό για πρησμένους αδένες. Καταναλώνετε σπόρους σέλερι σαν αντιοξειδωτικό. Πίνετε χυμό σέλερι, αφού προσθέσετε λίγο μέλι για να τον γλυκάνετε, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Πίνετε τον χυμό του σέλερι πριν από τα γεύματα, καθώς θα σας βοηθήσει στη μείωση της όρεξης. Ο χυμός του σέλερι συστήνεται, επίσης, γιατί διευκολύνει την πέψη. Γι αυτήν του την ιδιότητα θα πρέπει να καταλώνεται μετά τα γεύματα. Η ρίζα του σέλερι θεωρείται ότι είναι αφροδισιακό.


Το σέλερι προμηθεύει τον οργανισμό με ικανοποιητικές ποσότητες από ποτάσιο, χλώριο και νάτριο. Βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, στους σπασμούς σε έναν απαλό μυ και στα αέρια του γαστρεντερικού συστήματος. Βοηθά στη θεραπεία της αρθρίτιδας, των ρευματισμών και της αϋπνίας. Το σέλερι θεωρείται  εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Δεν υπάρχει καμιά ασφαλής δοσολογία για το σέλερι. Το σέλερι δεν έχει επιβλαβείς επιδράσεις όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και σαν μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αλλά, όταν παρασκευάζεται για εμπορική χρήση, τα προϊόντα του σέλερι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα σε ορισμένες περιπτώσεις. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας του προϊόντος για τη χρησιμοποίησή του. Αν παρουσιαστούν αντιδράσεις, σταματήστε να το παίρνετε αμέσως και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Το σέλερι μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στην ουροδόχο κύστη σε όλες τις γυναίκες - εγκυμονούσες ή όχι.

Μην παίρνετε σέλερι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και μη χρησιμοποιείτε σπόρους σέλερι από συσκευασίες, καθώς συνήθως έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)