Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κοχυλάκια με φύλλο και γέμιση μήλου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 15 κομματια

Υλικά:

4 φύλλα κρούστας
1μήλο, καθαρισμένο και τριμμένο
5 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1/4 κουταλάκι αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
100γρ. τυρί Brie ή ροκφόρ, κομμένο σε 15 κύβους
Βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Φτιάχνουμε τα κοχυλάκια φύλλου:
Θα χρησιμοποιήσουμε 2 λαμαρίνες με 12 θήκες για muffins η καθεμιά. Βουτυρώνουμε τις θήκες. Απλώνουμε το ένα φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 5×5 εκ. Στρώνουμε μέσα στις βουτυρωμένες θήκες 3 φύλλα με διαφορετική γωνία, έτσι ώστε να περισσεύουν γύρω γύρω σαν δαντέλα. Τα βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και τα σπρώχνουμε για να κάτσουν καλά μέσα στις θήκες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μοιράζουμε το τριμμένο μήλο μέσα στα κοχυλάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Μοιράζουμε το μίγμα αυτό μέσα στα κοχυλάκια, προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω, και τοποθετούμε ένα κομματάκι από το τυρί στο κάθε κοχυλάκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το μίγμα του αυγού. Αφήνουμε τα κοχυλάκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)