Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μπισκοτάκια με κόντιτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 35 μπισκοτα

Υλικά:

3/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι κόντιτα (ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα)
2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα το αλευριού μέσα στο μίγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας πολύ απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα φρούτα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη μαρέγκα. Σταδιακά ρίχνουμε και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη. Ενσωματώνουμε απαλά και τη μαρέγκα στο μίγμα του αλευριού και του βουτύρου.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνουμε κουταλιές από το μίγμα, προσέχοντας να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους και με τη βοήθεια ενός κουταλιού δίνουμε το στρογγυλό σχήμα του μπισκότου. Ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)