Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αγκινάρα!




Το αιθέριο έλαιο της αγκινάρας μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία του μεταβολισμού στον οργανισμό. Οι αγκινάρες μπορούν να προσφέρουν κάποια βοήθεια στη θεραπεία των ρευματισμών και της αρθρίτιδας. Μερικές φορές οι αγκινάρες συστήνονται για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο επιβαρημένο συκώτι. Οι αγκινάρες μπορούν να λειτουργήσουν σαν διουρητικό στις περιπτώσεις κατακράτησης υγρών στον οργανισμό και επίσης είναι ένα αποτελεσματικό καθαρτικό. Η υψηλή περιεκτικότητα της αγκινάρας σε μεταλλικά στοιχεία βοηθά την καταπολέμηση της αναιμίας και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τον σίδηρο, όπως είναι τα αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα, η ψαλίδα στα μαλλιά και η ατονία.
Οι αγκινάρες περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πηγή με χαμηλά λιπαρά, πηγή βιταμίνης C, ποτάσιου και ασβεστίου.

Το συγκεκριμένο λαχανικό πρέπει να μαγειρευτεί οπωσδήποτε, καθώς το ωμό φυτό της αγκινάρας περιέχει ένα συστατικό που εμποδίζει το σώμα από τη σωστή χώνεψη και την απορρόφηση των πρωτεϊνών που περιέχει. Οι μητέρες που θηλάζουν δεν θα πρέπει να τρώνε άφθονες αγκινάρες, γιατί μπορεί να μειωθεί η έκκριση του γάλακτος.
Το ολόκληρο φυτό της αγκινάρας μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες όταν το αγγίξουν κάποιοι που είναι ευαίσθητοι στα αιθέρια έλαια που περιέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)