Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μπουρεκάκια με κιμά!


από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

Ζύμη
2 ½ κ.σ.μαργαρίνη ή βούτυρο
2 φλ.αλεύρι
1 κ.σ.ξύδι
1 κ.τ.ζάχαρη
2/3 φλ.χλιαρό νερό

Γέμιση
300 γρ.κιμά (χοιρινό και βοδινό)
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 κ.τ.πάπρικα
1 κ.τ.κάρι
1 κ.τ.κόλιαντρο ξηρό
½ κ.τ.κανέλα
1 κ.σ.πάστα τσίλι καυτή
2 κ.σ.φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Λίγο αλάτι
½ φλ.κουκουνάρια καβουρδισμένα
½ φλ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλ.ηλιανθέλαιο

Βάλτε σ ένα μπολ το αλεύρι, αφού το κοσκινίσετε και προσθέστε το βούτυρο. Αφού  ενωθούν καλά τα δύο υλικά, προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύδι. Ζυμώστε το μίγμα και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη στο ψυγείο. Σοτάρετε σε τηγάνι χωρίς λάδι το κρεμμύδι και όταν ροδίσει λίγο, προσθέστε τον κιμά, τα μπαχαρικά και το τσίλι διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Καβουρδίστε τα κουκουνάρια και όταν ροδίσουν και ψηθεί ο κιμάς προσθέστε τα μαζί με το μαϊντανό στο μίγμα. Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο μεγάλης διαμέτρου, τοποθετήστε από μια κουταλιά κιμά σε περίπου 5 εκ.τη μια από την άλλη. Γυρίστε το πάνω μέρος της ζύμης και κλείστε προς τα κάτω τα μπουρεκάκια. Τηγανίστε σε καυτό ηλιανθέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε. 
Καλή Όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)