Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1/2 κιλό στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό λεπτά σπαράγγια
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
8 φλιτζάνια διάφορα πράσινα λαχανικά για σαλάτα
4 σφικτά αυγά, κομμένα στα τέσσερα
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι.Σπάζουμε τα ξυλώδη άκρα των σπαραγγιών. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα του λεμονιού σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα σπαράγγια. Τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και τα σπαράγγια να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μέλι στην υπόλοιπη σάλτσα λεμονιού, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τα ντοματίνια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 λεπτό ακόμη.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο 2 φλιτζάνια από πράσινα χορταρικά της αρεσκείας μας, και μοιράζουμε εξίσου το μίγμα της σάλτσας με το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με τις φέτες των σφικτών αυγών.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)