Συνταγη για 4-6 ατομα
Υλικά:
3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 μεγάλα πράσα, κομμένα σε φέτες
1 μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φακές ξεπλυμένες και στραγγισμένες
300γρ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
Λίγα φύλλα κινέζικου λάχανου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη και με αλάτι.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το τζίντζερ, τα πράσα, τις φέτες του πορτοκαλιού και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κάρι. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Προσθέτουμε και τις φακές, το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Ξαναβάζουμε και το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 55-60 λεπτά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)