Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Καρότα!

Από το blog της συνεργάτιδας http://okosmostisgeusis.blogspot.gr/

Στη βοτανολογία τα τριμένα καρότα χρησιμοποιούνται σαν κομπρέσες για ερεθισμένες ή σπασμένες  ρώγες του στήθους. Το τσάι από φύλλα καρότου είναι ένα αξιόπιστο διουρητικό, χρησιμοποιείται για χρόνιες κυστίτιδες, πέτρες των νεφρών και αρθρίτιδα.

Τα καρότα είναι ένα σημαντικό συστατικό σε μια διατροφή ενάντια στις κακοήθειες. Θεωρούνται ιδιαίτερα προστατευτικά για τον καρκίνο των πνευμόνων. Η συχνή κατανάλωση καρότων μπορεί να εμποδίσει την «τύφλωση της νύχτας» που προκαλείται από έλλειψη βιταμίνης Α. Τα καρότα μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση του καταρράκτη. Τόσο τα καρότα ως λαχανικό όσο και ο χυμός τους λειτουργούν σαν διουρητικό και μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της κυστίτιδας. Τα καρότα, επίσης, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα.

Τα καρότα είναι εξαιρετική πηγή  Β–καροτίνης που το σώμα τη μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Επίσης, έχουν αξιοσημείωτα επίπεδα νάτριου και φυτικών ινών και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό λαχανικό για τα μάτια. Τα καρότα εμφανίζονται να είναι ευεργετικά στην παρεμπόδιση του καρκίνου σαν αποτέλεσμα της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε Β-καροτίνη.
Ένα ωμό καρότο την ημέρα θα μπορούσε να σας προμηθεύσει με την απαραίτητ βιταμίνη Α για να ενισχύσετε την καλή νυχτερινή σας όραση.
Τρώγοντας καρότα ή πίνοντας χυμό καρότου σε υπερβολικές ποσότητες και για μεγάλη χρονική περίοδο ίσως είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να προκληθεί δηλητηρίαση από τη βιταμίνη Α. Η υπερβολική ποσότητα χυμού και κατανάλωσης καρότων μπορεί να προκαλέσει κιτρινίλα στο δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)