..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σπαράγγια!



Τα σπαράγγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία των ασθενειών των νεφρών, των ρευματισμών, της αρθρίτιδας και για το οίδημα που προκαλείται από ασθένειες της καρδιάς. Είναι ήπιο διουρητικό. Οι βιταμίνες Β στα σπαράγγια περιέχουν φολικό οξύ που θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό στις εγκυμονούσες, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου και εμποδίζει τις επιπλοκές του τοκετού.

Η βιταμίνη C καταπολεμά τις φλεγμονές, ενώ υποβοηθά στη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Επίσης, λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό, βοηθώντας τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες που θεωρούνται ότι σχετίζονται με την ανάπτυξη των κακοηθειών.
Η βιταμίνη Α που περιέχουν τα σπαράγγια βοηθά στην αντιμετώπιση της «τύφλωσης της νύχτας» και είναι σημαντική για τη δημιουργία των οστών, των δοντιών και στο αναπνευστικό σύστημα.
Τα σπαράγγια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και C. Περιέχουν μικρές ποσότητες βιταμίνης Β και σιδήρου. 100 γρ.φρέσκα μαγειρεμένα σπαράγγια προμηθεύουν τον οργανισμό ενός ενήλικα περίπου με το 30% της ημερήσιας συνιστώμενης δοσολογίας σε βιταμίνη C και το 20% της ποσότητας βιταμίνης Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)