..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λάχανο!

από Εδώ 
Το λάχανο είναι ένα σημαντικό λαχανικό για μια διατροφή ενάντια στις κακοήθειες. Το κόκκινο και το πράσινο λάχανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των κακοηθειών.



Ο πολτός του λάχανου βοηθά στα χτυπήματα και στο πρήξιμο. Μια ζεστή κομπρέσα από λάχανο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση πονοκεφάλων, ρευματικών πόνων, νευραλγίας και εκζέματος.


Ο χυμός του λάχανου είναι πολύτιμος για τα γαστρικά έλκη, τις μολύνσεις των βρόγχων και για τη βραχνάδα. Ξεβγάζοντας το στόμα με χυμό λάχανου μπορεί να βοηθήσετε στη θεραπεία των ελκών του στόματος.


Για να ανακουφιστείτε από μαστίτιδα, μπορείτε να βάλετε επάνω στο στήθος ένα φύλλο λάχανου ελαφρά κοπανισμένο.


Το λάχανο περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α και C. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι περισσότερο χρήσιμη όταν το πράσινο λάχανο καταλώνεται ωμό. Τα θρεπτικά συστατικά του λάχανου είναι χαμηλά, ενώ μόνο το ασβέστιο εμφανίζεται σε υψηλότερες ποσότητες. Το κόκκινο λάχανο θα πρέπει πάντα να βράζεται, καθώς το ωμό κόκκινο λάχανο περιέχει ένα ένζυμο που "κλειδώνει" τη θειαμίνη και εμποδίζει τη χρησιμοποίηση της από το σώμα. Οπως το μπρόκολο, το λάχανο, επίσης, περιέχει την ομάδα των φυτοχημικών συστατικών που είναι αποτελεσματικά στην εμπόδιση των κακοηθειών. Ακόμα, περιέχει διάφορα άλλα συστατικά που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες για κακοήθειες.
Στην Κύπρο, το λάχανο ονομάζεται κραμπί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)