Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κέικ με τυρί κρέμα και βατόμουρα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 24 κομματια

Υλικά:

200γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βατόμουρα, συν μερικά επιπλέον για γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί-κρέμα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι (περίπου 1 φλιτζάνι), τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τα βατόμουρα (αφού τα αποψύξουμε αν είναι κατεψυγμένα) μέσα στο υπόλοιπο αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα. Ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς, και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε το κέικ χλιαρό, γαρνίροντάς το με βατόμουρα και φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)