Συνταγη για 6 ατομα
Υλικά:
300γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα, με το χυμό της300γρ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη (ινδικό μπαχαρικό)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη καυτερή πιπεριά (ανάλογα με τα γούστα μας)
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
500γρ. λουκάνικο καπνιστής γαλοπούλας ή κοτόπουλου, κομμένο στη μέση κατά μήκος, και σε κύβους.
300γρ. γαρίδες, βρασμένες
200γρ. ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο
200γρ. αρακάς, βρασμένος
Φέτες λεμονιού
Λίγα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, ή μαϊντανού
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τις ντομάτες με το χυμό τους, το ζωμό κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, σκόνη σκόρδου, κουρκούμη, πάπρικα, πιπεριά καυτερή και πιπέρι μαύρο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το λουκάνικο, γαρίδες, ρύζι και αρακά. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση. Μεταφέρουμε την παέγια σε μια ωραία πιατέλα, και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)