Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
4 φρέσκα καλαμπόκια2 φλιτζάνια ρόκα ψιλοκομμένη
4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1/8 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Eκτέλεση:
Ψήνουμε τα καλαμπόκια στη σχάρα, αν θέλουμε μια καπνιστή γεύση, ή στον ατμό για 12-15 λεπτά.Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά: το καλαμπόκι, τη ρόκα, το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά για τη σάλτσα: το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σος και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)