..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μπρόκολο!

από : http://okosmostisgeusis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_11.html
Το μπρόκολο είναι ένα σημαντικό συστατικό σε μια διατροφή ενάντια στις κακοήθειες. Το μπρόκολο, σαν τακτικό μέρος ενός διαιτολογίου μπορεί να θεωρηθεί ότι βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου του στήθους. Τρώτε μπρόκολο συχνά σαν συμπλήρωμα για οποιαδήποτε έλλειψη βιταμινών Α και C, αλλά και για τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά τους, όπως το ασβέστιο και το ποτάσιο.

Το μπρόκολο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης C (100 γρ. μπρόκολο έχουν περίπου 100mg βιταμίνης C), ασβέστιο και ποτάσιο. Το μπρόκολο είναι χαμηλό σε αλάτι, λιπαρά και πρωτείνες. Προμηθεύει τον οργανισμό με ικανοποιητικές ποσότητες φυτικών ινών. Το μπρόκολο περιέχει sulphoraphanes (είναι ένα μέρος της ομάδας των χημικών συστατικών που ονομάζονται φυτοχημικά και δίνουν στον οργανισμό καλή υγεία). Αυτά τα φυτοχημικά ενισχύουν συγκεκριμένα ένζυμα στον οργανισμό, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην απομάκρυνση των καρκινογενών μορίων στα κύτταρα όπως έχουν οι ειδικοί αποδείξει.
Το μπρόκολο περιέχει συστατικά γνωστά σαν goitrogens που παρεμβαίνουν στο σώμα για την απορρόφηση του ιωδίου. Το ιώδιο είναι σημαντικό για την παρεμπόδιση της βρογχοκήλης του θυρεοειδούς.
Οι άνθρωποι με βρογχοκήλη του θυρεοειδούς θα πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν μπρόκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)