Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1/2 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
6 φλιτζάνια μαρούλι, χοντροκομμένα
1 μικρό αγγούρι, κομμένο στα δύο κατά μήκος, σε φέτες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, και τη λιαστή ντομάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε μια ωραία σαλατιέρα το μαρούλι, το αγγούρι και την κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Προσθέτουμε και το μίγμα με τα καλαμαράκια, και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)