Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο λεμονάτο μέσα σε βουτυράτη σάλτσα!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, ελαφρώς κτυπημένα για να ανοίξουν
αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
1 κύβο ζωμού κότας διαλυμένο μέσα σε μισό φλιτζάνι καυτό νερό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Φέτες λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αρκετό αλεύρι για να πανάρουμε το κρέας. Βάζουμε ένα-ένα τα στήθη κοτόπουλου μέσα στο μπολ και καλύπτουμε παντού με αλεύρι. Ανακινούμε το κρέας για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Λιώνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το βούτυρο μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε μέσα το κρέας και το σωτάρουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι που είναι ακόμη πάνω σε μέτρια φωτιά το χυμό λεμονιού και το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε την σάλτσα για 1 λεπτό περίπου ενώ αφήνουμε να πάρει βράση για 3-4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά γυρίζοντας συχνά το κρέας. Όταν περάσει ο χρόνος ξεσκεπάστε το τηγάνι και αν ακόμα δεν έχει δέσει η σάλτσα αφήνουμε ξεσκέπαστο το τηγάνι για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα, περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με μερικές φέτες λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Καλή Όρεξη!