Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, διπλοπερασμένος1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό πλιγούρι
1 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, περασμένο σε λεπτό τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό. Αφού κρυώσει εντελώς το πλιγούρι το βάζουμε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (το κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και το λάδι) και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά για να ενωθούν.Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρά να γίνουν λίγο πλακωτά και να μην είναι εντελώς στρογγυλά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδακια μας και τα τηγανίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με αρκετό και καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γύρω-γύρω.
Σερβίρετε τα κεφτεδακια σας με πατατες τηγανητες και σαλατα χωριάτικη.
Καλή Όρεξη!