..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σαλατα Αμαλφι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 φλιτζάνια διάφορα μικρά φύλλα σαλάτας (ρόκα, γλιστρίδα, λολο ρόσσο κλπ)
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες
1/2 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, χοντροκομμένες
1/2 φλιτζάνι ρόδι
Για το ντρεσινγκ:
1 κουταλιά της σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΑλάτιΠιπέρι.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ για την σαλάτα αυτή μία ημέρα προηγουμένως και το αφήνουμε να μαριναριστεί στα αρώματα του για αρκετές ώρες. Για να φτιάξουμε το ντρεσινγκ βάζουμε σε ένα βαζάκι με πώμα όλα τα υλικά (πάστα λιαστής ντομάτας, μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι). Κλείνουμε ερμητικά το βαζάκι και κτυπάμε σαν φραπέ για 1 λεπτό. Βάζουμε το βαζάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες.
Την επομένη ημέρα βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε συνεχώς για να καβουρδιστούν και να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα κουκουνάρια στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Βάζουμε τα φύλα σαλάτας μέσα σε μία σαλατιέρα μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το ρόδι και τα κουκουνάρια αφού κρυώσουν εντελώς. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέσα στην σαλατιέρα.
Βγάζουμε το βαζάκι με το ντρεσινγκ από το ψυγείο και το κτυπάμε ξανά σαν φραπέ για ακόμη 1 λεπτό. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το ντρεσινγκ, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Συνοδεύστε την σαλάτα σας με ψωμι. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ σοκολατας.
 Καλή Όρεξη!