Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
1 λίτρο γάλα250γρ κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη
φλοίδες από 1 λεμόνι
100γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
Κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, τις φλοίδες από το λεμόνι και τηντοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο το ρυζογαλο μας δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.
Πηγή: http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150102425788476