Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τελειο τσιζκεικ μπανανας με καραμελλωμενο ζαχαρουχο γαλα.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

Για την βάση:
250gr. μπισκότα digestive
100gr. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
115gr. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
60gr. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά κανέλα σκόνη
225ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (π.χ. Carnation)
3 μέτριες μπανάνες, κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού χοντροκομμένα φιστίκια ανάλατα.

Εκτέλεση:

,
Το πρώτο στάδιο της συνταγής είναι να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα. Με ένα καρφί και ένα σφυρί ανοίγουμε 2 τρύπες στο επάνω μέρος της κονσέρβας για να αναπνέει όσο καραμελώνει. Γεμίζουμε μέχρι την μέση μίας μικρής κατσαρόλας με νερό και βάζουμε μέσα την κονσέρβα με τις τρύπες από πάνω. Βράζουμε την κονσέρβα πάνω σε μέτρια φωτιά για 4 ώρες και αναπληρώνουμε συνεχώς το νερό μέσα στην κατσαρόλα. Βγάζουμε την κονσέρβα από την κατσαρόλα την ανοίγουμε , βάζουμε το καραμελωμένο γάλα μέσα σε ένα μπολ και όσο είναι ακόμα ζεστό το κτυπάμε με ένα σύρμα για να διαλυθούν τυχόν κομματάκια πηγμένου γάλακτος .
Για τη βάση:
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να είναι χοντροκομμένα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε μέχρις ότου να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπισκότο σε μία γυάλινη φόρμα για πίτα διαμέτρου 20 εκατοστών και πλάθουμε με τα δάκτυλα την βάση συνεχίζοντας την μέχρι επάνω στα τοιχώματα γύρω-γύρω. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε το τυρί κρέμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα κτυπάμε με μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος στο μπολ και κτυπάμε μέχρι να έχουμε μία απαλή αλλά σταθερή κρέμα.
Στήσιμο του τσιζκεικ:
Παίρνουμε την βάση από το ψυγείο. Απλώνουμε πάνω στην βάση το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα από το οποίο κρατάμε στην άκρη περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας για γαρνίρισμα. Πάνω από την καραμέλα βάζουμε τις φέτες μπανάνας σε μία ή ακόμη και 2 στρώσεις. Ρίχνουμε την κρέμα τυριού που ετοιμάσαμε πάνω από τις μπανάνες και απλώνουμε ομοιόμορφα για να τις καλύψει εντελώς. Βάζουμε το τσιζκεικ μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεί η κρέμα.
Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε από πάνω τα χοντροκομμένα φιστίκια και περιχύνουμε με την καραμέλα (την οποία προθερμάναμε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι ρευστή). Απολαύστε!