Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
450γρ.αρνίσιο κιμά, χωρίς περιττό λίπος1 καρότο, ξεφλουδισμένο και περασμένο σε λεπτό τρίφτη
2 μανιτάρια άσπρα, πολύ ψιλοκομμένα
1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μαριναριστεί με τα αρώματα.Ζεσταίνουμε την σχάρα μας (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια για την συνταγή αυτή φροντίστε να τα βάλετε μέσα σε μία λεκάνη με αρκετό νερό για 3-4 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Παίρνουμε μία μεγάλη χούφτα του μίγματος μας και το πλάθουμε σε ένα μεγάλο κεφτέ (οβάλ). Περνάμε το σουβλάκι δια μέσου του κεφτέ, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μίγμα.
Λαδώνουμε την σχάρα ελαφρά πριν τοποθετήσουμε επάνω τα σουβλάκι. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας στην σχάρα για 10-12 λεπτά γυρίζοντας συχνά.
Σερβίρετε απευθείας από την σχάρα με τζαντζικι, σαλατα και πίτα. Καλή Όρεξη!