Υλικά :
11/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
Ελαιόλαδο εκλεκτό
150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας ή Μερικές ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
Αλάτι πιπέρι
1 με 2 φύλλο δάφνης
2 με 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο κι όταν κάψει βάζουμε και το κρέας μας σε μερίδες και το κοκκινίζουμε.
Όταν το κοκκινίσουμε όσο το θέλουμε προσθέτουμε νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας μας μαλακό.
Διαλύουμε σε λίγο ζωμό από το ζωμό που βράσαμε το κρέας μας τα 150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τα φύλλα στης δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τα γαρύφαλλα.
Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας μας και η σάλτσα μας να είναι έτοιμη.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.
Σερβίρετε ζεστό σε πιάτα ατομικά ή σε πιατέλα και γαρνίρετε μ΄ όλα τα ζυμαρικά, πατάτες και ρύζι κι όχι μόνο.
Εάν έχετε ώριμες ντομάτες τρίβουμε μερικές στον τρίφτη μας και μαζί με 50 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας αφού τον διαλύσουμε σε λίγο ζωμό τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.