Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Βάφλες με σιρόπι σφενδάμου και κομμάτια μπανάνας!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2-3 άτομα

Υλικά:

1 και 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
Για το σερβίρισμα:
1-2 μπανάνες
Σιρόπι σφενδαμουΛίγα φουντούκιά κοπανισμένα, όχι αλμυρά

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων ή μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε λίγο το βούτυρο να κρυώσει ελαφρά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπεικιν, το γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε και τα κροκάδια αφού τα κτυπήσαμε λίγο με το σύρμα. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά στο μεγάλο μπολ με σύρμα. Αφού ενωθούν τα υλικά στο μπολ προσθέτουμε και την μαρέγκα και διπλώνουμε την ζύμη μας προσεκτικά με μία σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Προθερμαίνουμε την βαφλιέρα μας για μερικά λεπτά μέχρι να κάψει. Βάζουμε αρκετό μίγμα για να γεμίσουν τα κενά και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρις ότου να έχουμε μια τραγανή βαφλα.
Για να σερβίρουμε βάζουμε μερικές φέτες μπανάνας πάνω από την βαφλα, πασπαλίζουμε με λίγα κοπανισμένα φουντούκια και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου.
Απολαύστε!