Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λικέρ Φράουλας!




Υλικά :
500 γραμμάρια φράουλες (κόκκινες όχι όμως πολύ ώριμες)
500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)
Χυμός λεμονιού
1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα της Φράουλας).

Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε στα τέσσερα (εάν είναι πολύ μεγάλες σε μικρούς κύβους) και τις βάζουμε σ΄ ένα βάζω γυάλινο που το καπάκι του να κλείνει καλά.
Μετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι αναταράζουμε το βάζω τις να ανακατωθούν οι φράουλες με τη ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 με 7 ημέρες
Κάθε ημέρα μια με δυο φόρες αναταράζουμε το βάζω.
Όταν περάσουν οι ημέρες ανοίγουμε το βάζω και σουρώνουμε το μείγμα σε τούλι από μπομπονιέρες (βάλτε μερικές στρώσεις), κρατάμε το σιρόπι και πετάμε τις φράουλες.
Το σιρόπι το διαλύουμε με το αλκοόλ (ότι έχουμε), κανονικά είναι όσο σιρόπι έχουμε τόσο αλκοόλ 1 προς 1 (αυτό είναι να το πιούμε τον χειμώνα, εάν το θέλουμε για το καλοκαίρι καλά είναι να το κάνουμε πιο ελαφρύ, π.χ. 1 προς 3/4 ή 1 προς 1/2, ή όπως το θέλουμε), και ρίχνουμε και 2 με 3 σταγόνες χυμό λεμονιού.
Μετά το βάζουμε ή σε μπουκάλια που τα κλείνουμε καλά και για περίπου 30 ημέρες τα βάζουμε στον ήλιο ή το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ) το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε μπουκάλια που τα κλείνουμε καλά.

Σερβίρετε σκέτο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή σε χαμηλό ποτήρι με πολλά θρυμματισμένα παγάκια.
Καλή Επιτυχία και Καλά Ποτάκια