Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ. μακαρόνια (πέννες ή ριγκατόνι ή παρόμοιο είδος)1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι (γλυκό)
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο μπιζέλι
400γρ. τόνο σε νερό (κονσέρβας) στραγγισμένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τυρί (σκληρό) τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλτεντε. 3-4 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια το καλαμπόκι και το μπιζέλι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια με τα λαχανικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους. Περνάμε τα μακαρόνια με τα λαχανικά από κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς και να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος τους. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και προσθέτουμε το τόνο. Με ένα πιρούνι κόβουμε το τόνο σε μικρότερα κομμάτια αλλά όχι πολύ λεπτό. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό των μακαρονιών που κρατήσαμε από προηγουμένως. Αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το μισό τυρί μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν είναι πολύ στεγνά τα υλικά μας μέσα στο ταψί προσθέτουμε ακόμη λίγο από το ζωμό. Αφήνουμε 1-2 λεπτά πάνω στην φωτιά και κατεβάζουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Πασπαλίζουμε πάνω από τα μακαρόνια το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε τα μακαρονια στο φουρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Σερβίρετε απευθείας από το φούρνο με ένα ωραίο κόκκινο κρασί και φοκατσια. Καλή Όρεξη!