Υλικά για 6
άτομα:
500γρ.
φύλλο κρούστας
1
κιλό πατάτες
500γρ.
χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
½
φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων)
2
πράσα ψιλοκομμένα
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1
φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1
φλυτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
2
αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε,
πλένουμε καλά και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε
το
ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε κατόπιν
τα πράσα,
το χοιρινό, το κρεμμύδι, την πιπεριά και αρκετό αλάτι και σοτάρουμε 8-10
λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και
προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά, το πιπέρι και
το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε στρογ-
γυλό ταψί, αφού τα αλείψουμε με
αρκετό ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και
σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,
αλειμμένα καλά. Τσαλακώνουμε το τελευταίο
φύλλο και περιχύνουμε την πίτα με το υπόλοιπο
ελαιόλαδο. Την ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο, 1
ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
από τη
Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Την
συνταγή την έχει από Μητέρα της.