Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πάβλοβα Κλασική!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1/2 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
Για το σερβίρισμα:
1/2 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Διάφορα φρούτα (π.χ. μούρα, σταφύλι, φράουλες,
ακτινίδια, κλπ σε μικρά κομμάτια)
Ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και αρχίζουμε να τα κτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις αρχίσουν τα ασπράδια να αφρίζουν προσθέτουμε την ζάχαρη λίγη-λίγη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να έχουμε μία γυαλιστερή μαρέγκα. Αφήνουμε το μίξερ σε λειτουργία και προσθέτουμε το κορν φλαουρ, το απόσταγμα βανίλιας και το άσπρο ξύδι.
Σταματάμε το μίξερ και με μία σπάτουλα ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ του μίξερ για να ανακατευθούν τα υλικά όλα μαζί. Βάζουμε ξανά το μίξερ σε λειτουργία σε δυνατή ταχύτητα και αφήνουμε να δουλευτεί η μαρέγκα για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να είναι πολύ σφικτή.
Απλώνουμε χαρτί φούρνου μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού την μαρέγκα σαν βουνό και μία σπάτουλα σχηματίζουμε μία στρογγυλή αλλά ακανόνιστη πίτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150οC. Βάζουμε το ταψί με την μαρέγκα στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 120oC. Αφήνουμε την μαρέγκα στο φούρνο για μία ώρα και 15 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε λίγο την πόρτα ενώ αφήνουμε μέσα την μαρέγκα για ακόμα 45 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για να ετοιμάσουμε την σαντιγί βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και δουλεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια όσο το μίξερ δουλεύει. Αφήνουμε την σαντιγί να δουλευτεί μέχρι να είναι σφίξει και να φουσκώσει. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την μαρέγκα και ρίχνουμε από πάνω τα φρούτα. Πασπαλίζουμε πάνω από τα φρούτα ζάχαρη άχνη.
Πριν σερβίρουμε την παβλοβα μας την βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Απολαύστε!