..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τζίντζερ (πιπερόριζα)!


Η χρήση του σαν βότανο Το τζίντζερ είναι ένα χρήσιμο βότανο. Ήπια θερμαντικό, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, είναι χαλαρωτικό, βοηθά στην ναυτία και στην αδιαθεσία που προκαλείτε από ταξίδι, στις κράμπες του στομαχιού, στα κρυώματα, στους πόνους της έμμηνης ρύσης (απλώνοντας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο κάτω μέρος της κοιλιάς). Λίγο τζίντζερ μπορεί να προστεθεί σε πολλές συνταγές.


Η χρήση του στην αρωματοθεραπεία Χρησιμοποιείστε το αιθέριο έλαιο τζίντζερ στο μασάζ ή στην ειδική συσκευή καύσης αιθέριων έλαιων με κερί. Το τζίντζερ προφυλάσσει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στα κρυώματα, γρίπη, βρογχίτιδα, βουλωμένη μύτη και πονοκεφάλους. Βοηθά στο κυκλοφορικό σύστημα. Χρησιμεύει και για ποδόλουτρο. Λειτουργεί στο γαστρεντερικό σύστημα, θεραπεύοντας την διάρροια. Το τζίντζερ συνδυάζεται με άλλα αιθέρια έλαια, όπως παλμαρόζα, εσπεριδοειδή, σανταλόξυλο, λιβάνι, κόλιανδρο.

Η χρήση του στην διατροφή Το τζίντζερ σκόνη, το τσάι τζίντζερ και το τζίντζερ σε κρυστάλλους βοηθούν στην αδιαθεσία που προκαλεί το ταξίδι. Γενικά βοηθά στην ναυτία. (πιείτε τσάι με τζίντζερ ή μασήστε φρέσκο τζίντζερ ή ακόμα και κρυστάλλους τζίντζερ για να εμποδίσετε ή να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα αδιαθεσίας) Πολτός από φρέσκο τζίντζερ λιωμένο βοηθά στην ανακούφιση ρευματισμών. Μασώντας φρέσκο τζίντζερ ανακουφίζει τον πονόδοντο.
Προσοχή Μην χρησιμοποιείται το αιθέριο έλαιο τζίντζερ στην μπανιέρα, μπορεί να ερεθίσει ευαίσθητες μεμβράνες του σώματος. Όσοι υποφέρουν από γαστρίτιδες ή πεπτικά έλκη θα πρέπει να αποφεύγουν το τζίντζερ σε όλες του τις μορφές. Αποφεύγεται το τζίντζερ σε περιπτώσεις υπέρτασης.