Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αμύγδαλα!

Η χρήση τους στην διατροφή Το αμυγδαλέλαιο ηρεμεί και γυαλίζει το δέρμα. Κάντε απολέπιση στο πρόσωπο για βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιώντας πολτοποιημένα αμύγδαλα (ψιλοκόψτε αμύγδαλα στο μπλέντερ, κάντε τα πολτό μαζί με ζεστό νερό).


Ιδιότητες Τα αμύγδαλα έχουν καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες. Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φωσφόρο και ποτάσιο.
Ειδικές ιδιότητες Τα αμύγδαλα περιέχουν σαλικυλικό (salicylate), συστατικό που μοιάζει με την ασπιρίνη και βρίσκεται σε τροφές όπως πορτοκάλια, κόκκινα φρούτα και σε μερικά παυσίπονα.
Προσοχή Όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και τα αμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα αμύγδαλα αν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη. Αν τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης εμφανιστούν μετά την κατανάλωση αμυγδάλων, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή. Μην τρώτε αμύγδαλα σε καμιά μορφή χωρίς ιατρική συμβουλή αν κάποια στιγμή εμφανίσατε αλλεργική αντίδραση στα αμύγδαλα ή σε οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό.