Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1 λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στα δύο οριζόντια, σχηματίζοντας έτσι 8 πολύ λεπτά φιλέτα.Τοποθετούμε τα φιλέτα μεταξύ δύο φύλλων διάφανης μεμβράνης, και με ένα σφυράκι κουζίνας τα χτυπάμε ώσπου να πλατύνουν αρκετά.
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι. Από αυτό το μίγμα περνάμε τα φιλέτα μας, και μετά τα τινάζουμε για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα αλευρωμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, γυρίζοντάς τα μόνο μία φορά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε και το ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει αρκετά η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και την κάππαρη. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή Όρεξη!