Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φιλέτο ψαριού μέσα σε φύλλο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 φρέσκα ή κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού, περίπου 1/2 κιλό
100γρ. φιλέτο σολομού, καπνιστό
200γρ. τυρί κρέμα με κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
8 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
Βρασμένα λαχανικά, ή στον ατμό (καρότα, σπαράγγια)

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα ψαριού, αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φιλέτο ψαριού το 1/4 της ποσότητας του καπνιστού σολομού, και τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τοποθετούμε τα ρολά με το κλείσιμο προς τα κάτω σε ένα ταψί, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε το τυρί-κρέμα και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Με μια τρυπητή σπάτουλα, βγάζουμε τα ρολά του ψαριού από το ταψί, και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στρώνουμε τέσσερα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα, το ένα πάνω από το άλλο. Προσέχουμε να καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα με μια υγρή πετσέτα για να μη μας ξεραθούν. Κόβουμε τη στοίβα των φύλλων στα δύο κατά μήκος.
Αλείφουμε με το μίγμα του τυριού τα ρολά του ψαριού, και τα τοποθετούμε στην αρχή κάθε στοίβας με φύλλα. Τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου με νερό ή βούτυρο και πιέζουμε για να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε τα ρολά με το κλείσιμο προς τα κάτω σε ένα ταψί, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Χαράζουμε διαγώνια τα ρολά, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάχνουμε και τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το υπόλοιπο μίγμα τυριού, το αλεύρι, το μαϊντανό και την πάπρικα. Ρίχνουμε και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει αρκετά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε λίγη από τη σάλτσα στα πιάτα, και τοποθετούμε πάνω τα ρολά κομμένα στα δύο. Γαρνίρουμε με βρασμένα λαχανικά, ή στον ατμό (καρότα, σπαράγγια ή άλλα λαχανικά ανάλογα με τα γούστα μας).
Καλή Όρεξη!