Συνταγη για 25 κουραμπιεδες
Υλικά:
1/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
Για τη γέμιση:
1 κιλό χουρμάδες μαλακοί σε κομμάτια
1/3 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και επιπλέον για το πασπάλισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το μαχλέπι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε ρίχνοντας και το γάλα, μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε καπελάκι και βάζουμε αρκετή γέμιση. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 40 λεπτά στους 180οC. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)