Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Βερίκοκο!

 
Η χρήση του στην διατροφή Το λάδι από κουκούτσι του βερίκοκου προστατεύει και μαλακώνει το δέρμα, βοηθά στην παρεμπόδιση δημιουργίας λεπτών ρυτίδων στο γερασμένο δέρμα, μικρή ποσότητα πάνω σε βαμβάκι στο εξωτερικό του αυτιού ανακουφίζει τους έντονους πόνους του αυτιού. Το βερίκοκο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων των πνευμόνων (βρογχίτιδα και άσθμα, 3-6 φρέσκα βερίκοκα την ημέρα).
 
Ιδιότητες Πλούσια φυσική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Β2 και σιδήρου. Το φρέσκο φρούτο, περιέχει λίγη βιταμίνη C, ενώ το ξερό περιέχει τη διπλή βιταμίνη Α και 10 φορές περισσότερο σίδηρο. Το λάδι από το κουκούτσι βερίκοκου είναι πηγή βιταμίνης Ε. Το φρούτο βοηθά στην αντίσταση των φλεγμονών και ενισχύει τις μεμβράνες του σώματος.

Ευχαριστώ την @iris (http://princess-airis.blogspot.com) για το πιο κάτω: Διάβασα για μια έρευνα πάνω στα κουκούτσια από τα βερίκοκα! Είναι ένας λαός κάπου στον Καύκασο που δεν έχει καθόλου ιστορικό καρκίνου! Ένας γιατρός λοιπόν από την Αμερική έκανε έρευνα και το μόνο που βρήκε ήταν ότι αυτός ο λαός έτρωγε τα πικρά κουκούτσια!