400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
6 αυγά
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτάλια της σούπας μπράντι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι βούτυρο ανάλατο
1 κουτάλι της σούπας κακάο
Ψιλοκόβετε
τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάτε στο
μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Σιγά
σιγά προσθέτετε τη ζάχαρη. Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους και τους ρίχνετε
στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας τα ελαφρά. Προσθέτετε το αλεύρι, τις
βανίλιες και το μπράντι. Σιγά σιγά προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας
απαλά το μείγμα. Βουτυρώνετε μια φόρμα και την πασπαλίζετε με κακάο.
Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε σε όλη τη φόρμα. Στο μεταξύ,
προθερμαίνετε το φούρνο (200°K) και το ψήνετε για 13 λεπτά.
Απολαύστε.