Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια, ψιλοκομμένα1/4 φλιτζάνι φιστίκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες.
1/4- 1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κιλό κιμά από χοιρινό κρέας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1/3 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ, ή κάποιο άλλο ψωμί της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι μαρούλι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τα φιστίκια, το κόλιαντρο, το τζίντζερ, 3 σκελίδες σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε μέσα στο μίγμα και τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά.Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, και τα αλείφουμε με σησαμέλαιο. Τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Φτιάχνουμε και τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα τσίλι, το φυστικοβούτυρο, και 1 σκελίδα σκόρδο.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω στο ψωμί λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι, λίγη σάλτσα, το μπιφτέκι και τελειώνουμε με επιπλέον σάλτσα και ψιλοκομμένα φιστίκια.
Καλή Όρεξη!