Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Σύκα!

Η χρήση τους στην διατροφή Τα σύκα βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, τις αιμορροίδες, τις χιονίστρες και τα αποστήματα. Για την αντιμετώπιση της  δυσκοιλιότητας, μουλιάστε ξερά σύκα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και φάτε τα σαν πρωινό το επόμενο πρωί πριν φάτε οτιδήποτε άλλο. Αν πιείτε ταυτόχρονα και νερό, βοηθάτε ακόμα περισσότερο τη δράση τους. Τα σύκα ανακουφίζουν τους πόνους του στήθους, βοηθούν στις φλεγμονές του λαιμού και στα κρυώματα. Τα ξερά σύκα έχουν περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από τα φρέσκα φρούτα. Είναι φυσική πηγή φυσικών σακχάρων. Περιέχουν άφθονο φολικό οξύ.
 

Ιδιότητες Τα σύκα έχουν υψηλές ποσότητες σακχάρων και φυτικών ινών. Είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ποτάσιου και ασβέστιου.
Σημαντικά Τα σύκα μπορεί να προκαλέσουν αντίστροφες αντιδράσεις αν λαμβάνονται με συγκεκριμένα φάρμακα. Τα ξερά σύκα επεξεργάζονται με διοξείδιο του θείου για να εμποδιστεί η δυσχρωμία τους και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε όποιον είναι ευαίσθητος στα θειούχα προϊόντα. Διαλέξτε μόνο ξερά σύκα που δεν έχουν επεξεργαστεί για αποφυγή οποιασδήποτε πιθανής αλλεργικής αντίδρασης. Επίσης, τα επεξεργασμένα ξερά σύκα θα πρέπει να αποφεύγονται από όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλών θερμίδων. Οι  διαβητικοί και όσοι έχουν πρόβλημα στην πέψη της ζάχαρης, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ξερά σύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)