Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ελαιόλαδο!

από Εδώ 
Η χρήση του σαν εσάνς λουλουδιού Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για ακραίες καταθλίψεις του εγκεφάλου, του σώματος ή του πνεύματος. Άνθρωποι που έχουν ανάγκη το ελαιόλαδο αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον δύναμη, εξαρτώνται πάρα πολύ από τους άλλους για βοήθεια. Τα φύλλα από το ελαιόδεντρο χρησιμοποιούνται θεραπευτικά όπως και το λάδι από τον καρπό.
 
Η χρήση του στην διατροφή Η κατανάλωση του ελαιόλαδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο από παθήσεις της κυκλοφορίας του αίματος. Είναι ευεργετικό καθώς μειώνει τα επίπεδα των γαστρικών οξέων. Το ελαιόλαδο βοηθά στη θεραπεία της δυσκοιλιότητας και των πεπτικών ελκών. Είναι χρήσιμο για το ξηρό δέρμα και την ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής. Τα φύλλα της ελιάς χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και το στρες.
Ιδιότητες Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε. Είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά και έχει υψηλή ενεργειακή αξία. Έχει ευεργετικές επιδράσεις στο κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα. Ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα.