Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τροφές για δυνατή σκέψη!


από : Εδώ
 
Τροφές που βοηθούν στη δυνατή σκέψη, στη συγκέντρωση και στη μνήμη είναι οι ακόλουθες:

Ψάρια, λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σολομός, τσιπούρα. Ο κρόκος του αυγού. Σπόροι, όπως σησάμι και ηλιόσποροι. Καρύδια. Διάφορα λαχανικά, όπως πράσινη, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Προϊόντα με σιτάρι. Φρούτα, μάγκο και ακτινίδιο. Ελαιόλαδο.
Τα ψάρια είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, γιατί βοηθούν τα διάφορα ηλεκτρικά κύματά του να κινούνται από κύτταρο σε κύτταρο. Η πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες Β5, Β1, Β3, Δ και Ε και το σέλινο βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου και στην καλύτερη λειτουργία του. Χρειαζόμαστε να καταναλώνουμε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ανθρωποι και παιδιά που τρώνε δύο φορές την εβδομάδα ψάρι είναι πολύ πιο έξυπνοι. Σε περιπτώσεις που δεν καταναλώνουμε αρκετό ψάρι, τότε πρέπει να καταναλώνουμε συμπλήρωμα από ω3 λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)