Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΜεθυσμΈνα μελομακΆρονα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 40 μελομακαρονα

Υλικά:

2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι μπύρα
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
Σιρόπι:
150γρ. ζάχαρη
120γρ. μέλι
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη μπύρα, και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίγμα του λαδιού.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και τα προσθέτουμε στο μίγμα του λαδιού. Προσέχουμε να μην «παιδέψουμε»πολύ τη ζύμη μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Φτιάχνουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε κάποια απόσταση μεταξύ τους στο ταψί. Ψήνουμε τα μελομακάρονα για 20-30 λεπτά.
Φτιάχνουμε και το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, μέλι και νερό), και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Παίρνουμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο και τα βυθίζουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι 1 λεπτό και μετά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα, και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)