Συνταγη για 8 ατομα
Υλικά:
1 κιλό κιμά γαλοπούλας1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
Αλάτι, πιπέρι
8 ψωμάκια για χάμπουργκερ, κομμένα στη μέση
1-2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
Φύλλα μαρουλιού, πίκλες, κέτσαπ, και τσιπς πατάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά τα 9 πρώτα υλικά με τα χέρια μας.Κλείνουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν πλάθουμε 8 ίδιου μεγέθους μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο γκριλ, ή σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά από κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας πάνω στο μισό ψωμάκι, και τοποθετούμε από πάνω μία φέτα ντομάτας, μία φέτα πιπεριάς και 1 μικρό φύλλο μαρουλιού.
Καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Αν θέλουμε, μπορούμε προηγουμένως να ψήσουμε 1-2 λεπτά και τα ψωμάκια στο φούρνο ή στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Σερβίρουμε τα χάμπουργκερ με τσιπς πατάτας, πίκλες και κέτσαπ.
Καλή Όρεξη!