Συνταγη για 6 ατομα
Υλικά:
1 1/2 κιλό πατάτες στρογγυλές μικρές2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι της σούπας κόλιανδρο ξηρό χονδροκοπανισμένο
2 ξυλάκια κανέλας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Προσθέτουμε το κόλιανδρο, την κανέλα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.Διαλύουμε το μέλι στο κρασί και περιχύνουμε τις πατάτες μας. Ρίχνουμε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τις πατάτες για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Συνοδέψτε το φαγητό σας με χοιρινή μπριζόλα στο γκριλ.
Καλή Όρεξη!