Συνταγη για 3-4 βαζακια
Υλικά:
635γραμ. μεγάλα ώριμα δαμάσκηνα2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
635γραμ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι τους.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά και προσθέτουμε το νερό μέχρι να μαλακώσουν και να λιγοστέψει το ζουμί τους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά . Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να δέσει καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε βαζάκια τα οποία αποστειρώνουμε κοχλάζοντας τα σε καθαρό νερό και τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε την μαρμελάδα δαμάσκηνου στα βαζάκια και κλείνουμε ερμητικά. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για ένα ολόκληρο χρόνο.
Σερβίρετε τη μαρμελάδα σας με φρέσκο ψωμί.
Απολαύστε!