Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
¼ φλιτζανιού έτοιμο ζωμό κοτόπουλου5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας τυρί Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα κομμένα στη μέση
¼ κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
4 λεπτές φέτες προσούτο
¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνοστους 180 °C.Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων τον ζωμό κοτόπουλου, και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε ώστε να
αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί Parmigiano-Reggiano και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι στήθος κοτόπουλου μεταξύ 2 φύλλων διάφανης μεμβράνης, και το χτυπάμε με ένα σφυράκι κουζίνας, ώστε να λεπτύνει αρκετά. Πασπαλίζουμεκαι τις δύο πλευρέςτων κομματιών του κοτόπουλουμε αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Τοποθετούμε στην άκρη του κάθε φιλέτου 1 φέτα προσούτο και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα. Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Βυθίζουμε το κάθε ρολό στο μίγμα του ζωμού, και το τυλίγουμε στο μίγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα τετράγωνο λαδωμένο ταψί με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του ζωμού, και ψήνουμε τα ρολά για 30 λεπτά περίπου, ώσπου το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και εξωτερικά και να πάρει ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.
Καλή Όρεξη!