Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι σόγια σως
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από φρέσκο τζιντζερ
800γρ. στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκκαλα και δέρμα
Εκτέλεση:
Για να κάνουμε τη μαρινάδα αναμιγνύουμε το κρασί, το χυμό πορτοκάλι, τη σόγια σως, το νερό, το ξύδι ρυζιού, το σπορέλαιο, τη σκόνη σκόρδου και το τζιντζερ.Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτά κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μια καθαρή πλαστική σακούλα και ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα κομμάτια γαλοπούλας. Κλείνουμε τη σακούλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες ώστε να αρωματιστεί η γαλοπούλα με τη μαρινάδα. Περνούμε τη γαλοπούλα σε σουβλακια και ψήνουμε μέσα σε προθερμασμένο τηγάνι γκριλ ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα πάνω σε μέτρια φωτιά. Γυρίζουμε συχνά τα σουβλάκια και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή ανάλογα με τα δικά μας γούστα. Σερβίρετε με ρύζι και πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!