Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1 κιλό φασολάκια φρέσκα1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
1/2 κιλό ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου 5 λεπτά, ώστε να μείνουν τραγανά. Στραγγίζουμε τα πράσινα φασολάκια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να σταματήσουμε το βρασμό τους.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα με το ξίδι. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο και το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε και τα ντοματίνια και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!