Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Καρυδάτα!



Αυτή την Συνταγή μας την Έδωσε το Betty's Cuisine.
Τους ευχαριστούμε πολύ



Μετά την πολύ πετυχημένη συνταγή της για παστέλι, η Κλαίρη μου εμπιστεύτηκε τα καρυδάτα της! Εννοείται πως τα έφτιαξα άμεσα και εντυπωσιάστηκα...



Τα υλικά έδωσαν 80 περίπου κομμάτια:

Μισό κιλό καρύδια χοντροκομμένα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Μια κουταλιά ξύδι
Μια κουταλιά ανθόνερο
5 ασπράδια από μέτρια αυγά

Χοντροτρίβω τα καρύδια στο μούλτι.
Κτυπώ με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και ενδιάμεσα ρίχνω λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Μετά ρίχνω το ξύδι και το ανθόνερο και τέλος τα καρύδια που τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Σε ταψί στρώνω λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετώ μπαλίτσες από το μίγμα σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά, ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο.
Αφού κρυώσουν τα ενώνω με μαρμελάδα, κατά προτίμηση πορτοκάλι ή βερύκοκο ή άλλη κίτρινη μαρμελάδα, πάντως όχι κόκκινη.
'Εγιναν πολύ αφράτα, όχι πολύ γλυκά και με την γεύση του καρυδιού να κυριαρχεί και να κλέβει την παράσταση!

Μπράβο Κλαίρη, τέλεια τα καρυδάτα σου !!!